Contact & F.A.Q.

F.A.Q.

Contact

Waarom privélessen?

Iedereen is uniek en dat vraagt ook een eigen aanpak voor elke leerling. De sterkte van privélessen is net dat we heel individueel kunnen werken in lessen van 30 of 60 minuten. Samen zoeken we uit welke weg we uitgaan en wat voor jou het beste werkt.

Voor wie?

Kinderen én volwassenen, liefhebbers én (pré)professionals.

Wil je verder studeren aan een Conservatorium? Dan bereid ik je met veel plezier voor op het toelatingsexamen.

Kan ik een proefles volgen?

Dat kan zeker, neem daarvoor even contact met me op. Dat kan via lessons@jeroenvanbever.be of via het contactformulier op deze website.

Ik heb nog geen saxofoon, wat nu?

Er zijn tal van gespecialiseerde winkels die huurkoop aanbieden. Zo kan je gedurende een halfjaar een saxofoon huren en achteraf de saxofoon aankopen (minus de huurprijs). Ik geef je graag enkele adressen door en ga samen met jou op zoek naar de saxofoon die het beste bij jou past.

Ik kan nog geen noten lezen, kan ik meteen starten met saxofoon?

Voorkennis van muziektheorie en notenleer is niet noodzakelijk. Je leert saxofoon spelen en tegelijkertijd oefenen we het noten lezen. Ook muziektheorie integreer ik naadloos met de praktijk.

Als je al noten kan lezen is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Wat kost een privéles?

Een uur privéles (1-op-1 of online) kost je €50, kies je voor een halfuur, dan betaal je €27,5 euro. Alle informatie over de prijzen vind je onder het tabblad: aanbod.

Moet je veel oefenen?

“Oefening baart kunst”, dat is bij het saxofoonspelen niet anders. Je kan zelf het best inschatten hoeveel tijd je vrij kan maken om te oefenen. Volwassen studenten hebben bijvoorbeeld niet altijd evenveel tijd als kinderen.

Ik raad beginners echter aan om elke dag 10-15minuten te oefenen om snel vooruitgang te boeken en een goede basis op te bouwen.

Dagelijks oefenen is het snelste pad naar succes!

Wat leren we in een saxofoonles?

We kijken samen naar jouw doelen en stellen op basis daarvan een lessenplan op dat steeds bijgestuurd kan worden naargelang jouw noden. Een les ziet er dus elke keer anders uit. Wat steeds aan bod komt is de basis: ademhaling, houding, mondstand, vingerzetting, blaastechniek, …

Een voorbeeldles ziet er als volgt uit:

We starten met een opwarmingsoefening en behandelen eventuele problemen die je tijdens het oefenen bent tegengekomen. Daarna spelen we een technische of improvisatieoefening en/of leren we die ene geweldige saxofoonsolo uit Baker Street of One Day. Dit ondersteunen we met het kritisch en analytisch luisteren naar een muziekstuk, een muzikant of een solo. We ronden de les steeds af met enkele tips en stukken om te oefenen voor de volgende sessie.

Waar ligt de SaxofoonStudio

De SaxofoonStudio ligt in Mechelen (vlakbij het centrum) en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Ben je helemaal overtuigd en wil je een proefles plannen? Of heb je toch nog vragen?

Neem dan contact met me op via onderstaand formulier!

Je gegevens worden uitsluitend gebruikt om eenmalig contact op te nemen met het oog op een mogelijke samenwerking. Lees meer in het privacy statement

LUISTER MUZIEK / KIJK VIDEOS / VOLG

Meer weten over mijn artistieke projecten?

Deze website gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.