Hallo,

ik ben Jeroen

Mijn verhaal

Door de vele reizen, ontmoetingen en masterclasses kwam ik in contact met verschillende muzikale visies. Zo speelde ik freejazz met Trio Journal Intime, en treed ik regelmatig op met Symfonische orkesten (bv. Het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, …). Daarnaast improviseer ik in folk, pop, jazz en klassieke settings. In mijn eigen projecten zoekt ik graag naar verrassende samensmeltingen tussen klassiek, pop/rock, jazz en folkmuziek. Zo werkte ik samen met componist Jeroen D’hoe en pianist Bart Van Caenegem aan een cross-over project voor het 17e Wereldsaxofooncongres te Straatsburg. 

Daarnaast ben ik International Yanagisawa Artist, ik speel exclusief op Yanagisawa saxofoons en promoot ik KeyLeaves als Official KeyLeaves Artist.

meer over mijn muzikale projecten en activiteiten vind je op www.jeroenvanbever.be

 

“If you like an instrument that sings, play the saxophone. At its best it’s like the human voice.”

Stan Getz

Muziekeducatie

Tijdens mijn opleiding heb ik steeds masterclasses en privélessen gevolgd bij gerenommeerde docenten uit o.a. Frankrijk, Amerika, Japan, Spanje en Scandinavië om mij als muzikant verder te ontwikkelen. Meer nog dan een betere muzikant werd ik na elke ervaring ook een betere coach voor mijn eigen studenten. Ik heb ontzettend veel meegenomen uit de manier waarop die lessen aan mij gegeven werden.

In 2009 zette ik mijn eerste stappen in het muziekonderwijs en al snel groeide mijn passie voor het lesgeven. Sindsdien werd de drang om mijn kennis door te geven alleen maar groter.

 

Muziek, een taal

Muziek kent voor mij enorm veel parallellen met taal. Je leert als kind spreken omdat je constant met professionals ‘speelt’. Je ouders geven je geen boek met grammatica en woordenschat waarna je miraculeus je eerste woordjes en zinnen vormt.

Het is zo ontzettend belangrijk om te leren luisteren en voelen wat muziek, ongeacht het genre, met ons doet op een intuïtieve manier. Muziekbeleving is van onschatbare waarde; die probeer ik zo snel mogelijk te koppelen aan het instrument.

Heb je nog vragen?

Hier vind je heel wat praktische informatie en de meest gestelde vragen terug.

Ik wil les volgen!

Ben je helemaal overtuigd? Schrijf je dan snel in voor, want de plaatsen in de Saxofoon Studio zijn beperkt!

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Je zal niet alleen de eerste zijn die alles te weten komt over privélessen, instructievideo's etc. Je zal ook als eerste op de hoogte gebracht worden van nieuwe projecten, optredens en blog posts.

Daarbovenop, ontvang je gratis 3 nummers van mijn eerste EP uit 2015!